Hoe het ooit begon...

Vijf brandweermannen richten in 1951 de vereniging ‘Road der bedderhaanten’ op. Enkel Lommelaars konden ‘bedderhaanten’ immers juist uitspreken, wat ‘bijdehand’ betekent. De eerste carnavalsstoet in Lommel werd begin 1953 gereden. De eerste Stadsprins was Carnel Antonis, de eerste uit een lange lijst Stadsprinsen en prinsessen. Later de vereniging omgedoopt tot ‘Middencommiteit’.

Enkele Lommelse artiesten die gevraagd werden op het 55x11 jubileum: parodist Molly (nu Animolly), orkest De Oelewappers, dansteam Switch van Anick Berghmans, tonprater Roger Schepers en dj Hugo.

In 2016 vierden we in Lommel voor het 3de keer het ‘Feest der Goedgemutsten’ in de Lommelse Soeverein dat op zich aan een feestjaar toe was (4x11). Het Feest der Goedgemutsten is hoogst waarschijnlijk het grootste carnavalsbal van België.

In 2018 vierden we 6x11, een feestjaar! al onze activiteiten dat jaar stonden in het teken van ons verjaardagsfeest. Zo was er een zitting waarop oa. Yves Segers een optreden deed. Ook de Carnavals Seniorennamiddag was in het teken van 6 x 11 jaar carnaval in Lommel waar Marc Dex en Anita kwamen optreden.

In 2016 werd het Platform Carnaval Lommel opgericht dat een verzameling is van alle Lommelse carnavalsgroepen. In 2018 werd dit platform omgedoopt tot Carnaval Lommel en werd overgegaan tot de oprichting van een vzw die uit de Lommelse carnavalsgroepen bestaat.
Vanaf dat moment worden niet enkel de belangen van de Lommelse carnavalisten behartigd maar nemen de Lommelse carnavalsgroepen ook de taken van Middencommiteit over.